Alla inlägg den 2 januari 2006

Av Myrmamman - 2 januari 2006 20:41

..en del kör bil.

När vi nästan hade hunnit hem från födelsedagsfikat stannar jag vid ett rödljus. Man kan antingen åka rakt fram förbi en bensinstation och komma till vårt områdes stora köpcentrum, eller svänga vänster och åka på en 30 sträcka förbi en förskola. Jag skulle svänga vänster och har en taxibil framför mig. Föraren i den bilen började svänga då de som ska rakt fram fick grönt (vi hade fortfarande rött), kontentan är att det är väldigt nära en kollision med mötande bilar som också ska rakt fram. Inte nog med det, på denna 30 sträcka drar bilen iväg som en oljad blixt i minst 60 km/h. Sådana tokiga bilister finns det tyvärr alldeles för gott om.*blä*

Nu har jag fått spy lite galla om det, hade lite problem med bakluckan då vi skulle iväg, den hade fryst fast. När jag kom till P & M hittade jag en bra parkeringsplats eftersom de hade snöröjning på tvärgatan mellan 8-16 och jag kom 16.02 Då hade dörren på den sidan F sitter på fryst, så jag fick tråckla ut ett stycke barn via framsätet. När vi skulle hem gick P med mig ut och öppnade både dörr och baklucka*tack*och väl hemma hade jag inga problem alls.

A blev glad över det hon fick av oss, rolig dag att fylla år på, men hon är van. Barnen gick ut och åkte pulka med deras yngsta, M. De befann sig i backen utanför huset, så vi hörde dem hela tiden.

Nu är det snart Inspector Lynley på Tv, maken och jag ska ta det lite lugnt, har lagt barnen så dygnet kan vändas tillbaks igen för dem.

Av Myrmamman - 2 januari 2006 11:26

..med allt vad det innebär*ler*

Detta år ska jag satsa på mig, att våga säga ifrån och inte ta vilket skit som helst från andra. Det är något jag börjat arbeta med under förra året, och nu fortsätter jag med det.

Lite mer ordning bland mina saker ska jag ha, göra mina inlämningsuppgifter direkt istället för att vänta till sista sekunden. Med andra ord satsa på studierna ordentligt, jag har alltid haft lätt för mig i skolan med det teoretiska, och kunnat glida runt lite. Nu vill jag se hur det går om jag lägger ner lite mer arbete på det, och inte bara fixar det som behövs.

Här hemma börjar det bli lite jobbigt nu, barnen går varandra på nerverna, men det går inte att sära på dem. maken är på arbetet igen, kopporna torkar ut så sakteliga på F, och S har några kvar. Typiskt att de skulle bli sjuka över lovet, det är ju bara att gilla läget och anpassa sig, men kul är det inte.

Nyårsafton tillbringade vi som sagt hos P & M, barnen höll ut länge, S somnade på en saccosäck vid 00.55, så då packade vi ihop och åkte hemåt. F spelade Björnes magasin på datorn och hade det bra, S lekte med hundarna och gick ut en sväng vid 21 för att gunga med E och vi vuxna umgicks och hade trevligt. F ville inte gå ut vid midnatt, så jag stannade inne som sällskap, de andra gick ut och tittade på fyrverkeriet utanför.

Idag ska vi till P & M igen, deras A blir hela 19 år, så det är födelsedagsfika på gång.

Ovido - Quiz & Flashcards