Alla inlägg under januari 2006

Av Myrmamman - 18 januari 2006 22:16

..fått mycket gjort igen. Det lönar sig att vara effektiv*ler*

Vallade barnen till skola och dagmamma, sen gick jag hemåt igen i snålblåsten. Huva vad det ven kring huvudet. Tog bilen till min kurskamrat, men innan dess stannade jag till vid skolan och lämnade in ryggsäcken F glömt hemma. Frukten låg i den, och jag vet hur grinigt det blir om alla andra har sin frukt och F inte har sin. Ömma moder får rejäl utskällning av surt barn, och det är inget jag vill uppleva.

Nåväl, sen åkte jag iväg, hittade en plats nästan utanför porten A bor i, två nummer ifrån är inte så illa pinkat. Slapp fickparkera också till min stora lycka, det är något jag är urusel på*usch och blä* Fickparkering borde förbjudas!!

Under fyra och en halv timme hann vi fixa ett manus till det lilla rollspel vi kör på redovisningen imorgon, få ihop en utvärdering av kursen, fika och babbla annat. Det kommer bli roligt att ha redovisningen, jag ska spela rollen av en förskollärare som är positiv till sitt arbete och ser allt från den ljusa sidan. Temat är skolans pedagogiska och didaktiska kulturer... Låter krångligare än vad det är.

Maken åkte ut med sin far och tittade på huset, tog ett kort till. Det arbetas för fullt där, stackars den familj som flyttat in först. De får stå ut med hammarslag, borrljud och allt annat. I gårkväll stod även två långtradare framför deras hus och blockerade uppfarten. 

Försökte ladda upp en bild efter instruktioner från Maria, men den bilden blev för stor. Nu ska jag grunna på hur jag minskar ner den bäst. Under tiden får hon ett mail med lite mer bilder*ler* 

Av Myrmamman - 17 januari 2006 14:18

...så nu väntar vi på att få nycklarna.

Åkte direkt efter seminariet, mötte upp maken vid hållplatsen och tittade lite. Han hade varit där då de lyfte taket på plats.

Vilken känsla att se sitt framtida hem, jag kikade in genom köksfönstret och såg hur fint det kommer vara där, längtar och längtar.. Dessa två veckor kommer gå med raketfart*ler*

Sen åkte F skridskor för första gången i går, och det gick över förväntan. Lite vingligt hade det varit, men det gav mersmak. Nu vill F prova att åka i Kungsan, så mamma får skaffa skridskor... 

Önskar jag visste hur jag fick in en bild på huset här, men det vill sig inte. Har försökt...

Av Myrmamman - 16 januari 2006 16:21

..en har börjat.

Imorgon sätter de upp vårt hus. De åkte från fabriken idag, och lyfter första huskroppen nångång på förmiddagen i morgon. Maken kommer vara där och titta lite, jag har tyvärr seminarium på förmiddagen, så efter det åker jag raka vägen och kikar.

Fick en massa saker utförda idag, nöjd och glad. Lämnade barnen runt 8.30, åkte förbi mitt arbete och hade tänkt rösta i fackvalet. Men se det gick inte så bra, de hade bestämt sig för tiden 15-23 idag, och 8-16 imorgon. Det kunde herr kassör upplyst mig om då vi talades vid i torsdags? Jaja, en snabbtur in där imorgon och slänga in min sedel funkar ju*ler*. Sen åkte jag till det ställe jag gjort min praktik, behövde få utlåtandet av handledaren. Det blev jag väldigt nöjd med, nästa anhalt på dagen blev Universitetet. Tentor att hämta ut, samtal med examinatorn och böcker på biblan.

Kom hem igen 14.45 och hann skriva ut det jag tåtat ihop på biblan vid Unt, så jag är i fas med allt.

Här hemma är det en PS2 period just nu, skaffade ett minneskort igår, så nu kan F spara sitt bilspel. Det är väldigt uppskattat, barnen har sin sysselsättning klar just nu. Maken och jag får på sin höjd titta på när de spelar, ja S kan inte riktigt det där ännu, men F lär ut och låter S få ha en egen kontroll.

Av Myrmamman - 13 januari 2006 18:52

..med mig själv.

En av mina målsättningar för 2006 är att göra mina skoluppgifter direkt, och inte vänta in i sista sekund som jag gjort tidigare. Det känns så skönt att kunna säga att jag lyckats med det. Portföljen som skulle in senast idag kl 09.00 kunde jag lämna ifrån mig redan igår, och i onsdagskväll lade jag in bilderna som Maria skannade in åt mig(Tack Maria och P) för att sedan vara klar med hela arbetet. Nu kan jag koncentrera mig på den redovisning vi ska göra som grupp på torsdag och sedan få mina poäng.

Den 24 januari börjar nästa kurs, 40 poäng ska jag läsa och det är min första inriktning. Det innebär två terminers studier, synd bara att de från samma partnerområde som jag inte hamnade i min grupp. Ingen av oss fyra som läser den inriktningen jag ska läsa kommer i samma grupp, men jag överlever. Kan vara kul att lära känna mer kursare. I den första kursen jag läste blev vi fyra stycken som höll ihop, vi gjorde gruppprojekten ihop, fungerade bra som team och trivdes tillsammans. Vi träffas fortfarande och håller kontakten även om vi valt olika inriktningar. Jag har även kontakt med en jag läste sociologi ihop med, hon har fortsatt och jag böt inrikting på mina studier. När vi flyttat kommer vi bo ännu närmare varandra, vilket jag tycker är extra roligt.

På tal om flytt, det kryper närmare nu, på tisdag kommer huset sättas upp. Maken kommer vara där och fotografera, jag har seminarium på förmiddagen, men åker direkt dit efteråt för att se hur det ser ut

Av Myrmamman - 8 januari 2006 10:22

.igen, och på ett sätt känns det rätt skönt.

Barnen behöver komma in i rutinerna igen, och för varje dag som går är vi en dag närmare flytten. I fredags åkte barnen och jag på kalas hos K och hennes lille A som blev lika gammal som F. Det skiljer en månad mellan våra barn, och i februari börjar F i samma skola som A. Vi passade på att gå lite på tomten, ta lite mer kort och kika på grannhuset. Det har inte kommit upp några mer hus ännu, och mycket talar för att det är vårt som blir nästa att anlända. Då vi ändå befann oss på plats gick vi upp till förskolan där S ska gå, deras gård gränsar mot vår tomt, och om man går in genom grinden nere vid oss kommer det ta tre minuter från dörr till dörr, tar man vägen uppför backen och in via den stora grinden får man lägga på två minuter. Inte illa alls.

Lille A blev nöjd över sin present från oss, en biljett till Disney on Ice, så igår hämtade K upp oss. Jag fick köra till Globen, och det tyckte hon skulle vara bra för mig. Det är inte ofta jag kör manuellt*läs aldrig*, så jag behöver träna lite på det emellanåt. Parkering fick vi utan problem, en fördel med att välja föreställningen 11.30 Bra platser hade vi, och både F & S blev nöjda med sina program med tillhörande blomhalsband. Själva föreställningen  tyckte de om, S skruvade lite på sig i sin stol, men det fungerade bättre än jag trott. Nästa år är S ett år äldre, och då går det ännu bättre.

Efter föreställningen hämtades barnen upp av farfar, så jag åkte hem ensam med K & A. Maken hade åkt till J för att fika lite, så det var tyst när jag kom hem. Hade då valet att städa eller plugga, så jag valde studierna. Det har fört med sig att jag bara har en text kvar att skriva till portföljen som ska in på torsdag. En fem till sex sidor lång text om Läraren som kulturbärare, det borde inte bli några problem. Maken kom hem, fixade middag åt oss, Hasselbackspotatis och kött med sallad till det. Det går inte att beskriva hur skönt det är att kunna äta middag på tu man hand och verkligen kunna tala med varandra. Vi tar verkligen vara på de tillfällena.

Runt 20.30 åkte jag in till stan för att hämta hem S, F sov kvar hos farföräldrarna och väntas hem under eftermiddagen idag. Nästa gång är det S som får sova kvar, det blir premiärsovning då. Så idag ska vi städa lite, och rensa i barnens rum. Snart är allt klart så vi kan ta hit mäklaren och rulla igång försäljningen. Det är ett attraktivt område för de äldre vi bor i, så antagligen kommer det en hel del sådana på visningen.

Av Myrmamman - 5 januari 2006 20:46

..tomtägare!!

Skrev på köpekontraktet för tomten idag, så numer äger familjen Myra drygt 1300 kvadratmeter jord där huset ska stå. Det känns rätt skönt att veta att huset snart är på plats, och att vi kan flytta våra pinaler. Barnen tillbringade ett par timmar hos P & M då vi satt på banken, där spelade de fotbollsspel med A och M.

I går åkte vi till en kompis till F som bor i det område vi flyttar till. Vi såg knappt till något av barnen, utan de lekte på övervåningen. Mamma C och jag fikade, pratade och hade kanontrevligt. Maken passade på att måla de sista dörrarna hemma, så nu är den delen av uppfräschningen klar, kvar är listerna och ett par tapetvåder där S varit flink med pennan. Sen kan vi ta hit mäklaren och få en värdering av vår nuvarande bostad.

Nu måste jag ta hand om de små liven och börja natta ner dem.

Av Myrmamman - 2 januari 2006 20:41

..en del kör bil.

När vi nästan hade hunnit hem från födelsedagsfikat stannar jag vid ett rödljus. Man kan antingen åka rakt fram förbi en bensinstation och komma till vårt områdes stora köpcentrum, eller svänga vänster och åka på en 30 sträcka förbi en förskola. Jag skulle svänga vänster och har en taxibil framför mig. Föraren i den bilen började svänga då de som ska rakt fram fick grönt (vi hade fortfarande rött), kontentan är att det är väldigt nära en kollision med mötande bilar som också ska rakt fram. Inte nog med det, på denna 30 sträcka drar bilen iväg som en oljad blixt i minst 60 km/h. Sådana tokiga bilister finns det tyvärr alldeles för gott om.*blä*

Nu har jag fått spy lite galla om det, hade lite problem med bakluckan då vi skulle iväg, den hade fryst fast. När jag kom till P & M hittade jag en bra parkeringsplats eftersom de hade snöröjning på tvärgatan mellan 8-16 och jag kom 16.02 Då hade dörren på den sidan F sitter på fryst, så jag fick tråckla ut ett stycke barn via framsätet. När vi skulle hem gick P med mig ut och öppnade både dörr och baklucka*tack*och väl hemma hade jag inga problem alls.

A blev glad över det hon fick av oss, rolig dag att fylla år på, men hon är van. Barnen gick ut och åkte pulka med deras yngsta, M. De befann sig i backen utanför huset, så vi hörde dem hela tiden.

Nu är det snart Inspector Lynley på Tv, maken och jag ska ta det lite lugnt, har lagt barnen så dygnet kan vändas tillbaks igen för dem.

Av Myrmamman - 2 januari 2006 11:26

..med allt vad det innebär*ler*

Detta år ska jag satsa på mig, att våga säga ifrån och inte ta vilket skit som helst från andra. Det är något jag börjat arbeta med under förra året, och nu fortsätter jag med det.

Lite mer ordning bland mina saker ska jag ha, göra mina inlämningsuppgifter direkt istället för att vänta till sista sekunden. Med andra ord satsa på studierna ordentligt, jag har alltid haft lätt för mig i skolan med det teoretiska, och kunnat glida runt lite. Nu vill jag se hur det går om jag lägger ner lite mer arbete på det, och inte bara fixar det som behövs.

Här hemma börjar det bli lite jobbigt nu, barnen går varandra på nerverna, men det går inte att sära på dem. maken är på arbetet igen, kopporna torkar ut så sakteliga på F, och S har några kvar. Typiskt att de skulle bli sjuka över lovet, det är ju bara att gilla läget och anpassa sig, men kul är det inte.

Nyårsafton tillbringade vi som sagt hos P & M, barnen höll ut länge, S somnade på en saccosäck vid 00.55, så då packade vi ihop och åkte hemåt. F spelade Björnes magasin på datorn och hade det bra, S lekte med hundarna och gick ut en sväng vid 21 för att gunga med E och vi vuxna umgicks och hade trevligt. F ville inte gå ut vid midnatt, så jag stannade inne som sällskap, de andra gick ut och tittade på fyrverkeriet utanför.

Idag ska vi till P & M igen, deras A blir hela 19 år, så det är födelsedagsfika på gång.

Ovido - Quiz & Flashcards